Događanja

Na pragu blagdana svetoga Blaža zaštitnika Vodnjana - 30. siječnja 2019. u Knjižnici Vodnjan bit će održano književno druženje s Danielom Načinovićem Stihovi i proza naglas - Versi e prosa ad alta voce. Ova književna večer počinje u 18 sati, a moderirat će je Vanesa Begić.

Pročitajte cijelu novost »

Predavanje na temu Živimo li samo jednom održat će u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula u ponedjeljak, 21. siječnja 2018. Zvjezdana Rudan.Predavanje počinje u 17 sati, a organizira ga udruga Poziv na prijateljstvo.

Pročitajte cijelu novost »

Glazbena rock slušaonica nastavlja sa svojim programom i u 2019. godini: za srijedu, 16. siječnja Boris i Vučina, prof. i Ivica Karasi, ing. pripremili su jedan iznimni rock klasik - 1 The Beatlesa.I ova Slušaonica počinje u 19 sati u dvorani Središnje knjižnice.The Beatles 1 izvorno je izdan 2000. godine ...

Pročitajte cijelu novost »

Od 10. siječnja 2019. u Središnjoj knjižnici postavljena je izložba 12. godišnja izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca Od izvornika do prijevoda.“Od izvornika do prijevoda” godišnja je izložba na kojoj članovi DHKP izlažu prijevode koje su izradili od protekle izložbe. Cilj izložbe, koja prikazuje objavljeni prijevod, prevoditeljevu biografiju i bibliografiju, i ...

Pročitajte cijelu novost »

Točno u podne 28. prosinca 2018. u Središnjoj knjižnici predstavljena je knjiga, kalendar, almanahaJurina i Franina 2019. O kalendaru utemeljenom daleke 1871., između ostalih, govorili su Vladimir Torbica, pročelnik Odjela za kulturu IŽ, te glavni nosioci projekta Drago Orlić, Vlado Mandić i Vladimir Bugarin.

Pročitajte cijelu novost »