"Izvrsnim vodstvom do uspješne zajednice" - panel diskusija i predstavljanje međunarodnog projekta o vodstvu

23.07.19. Događanja Središnja knjižnica

U vrijeme kada broj osoba koje su spremne optimalno se angažirati u organizaciji pada na samo 25-35%, vodstvo koje zna motivirati ljude postaje najvažniji čimbenik uspjeha.

U organizaciji Laboratorija socijalne psihologije u Središnjoj knjižnici u utorak, 23. srpnja 2019. od 10 sati bit će održana prezentacija međunarodnog projekta i panel diskusija na temu Izvrsnim vodstvom do uspješne zajednice.

U sklopu događanja bit će:

• predstavljen projekt o vodstvu i knjiga Joyful Leadership

• održana se panel diskusija Izvrsnim vodstvom do uspješne zajednice

• prikazana mini-simulacija umijeća vođenja u neočekivanim uvjetima

Svi prisutni dobit će na poklon knjigu Joyful Leadership (tiskana ili elektronska verzija).

Sudionici panel diskusije uspješni su vođe iz Istre s izvanrednim postignućima u područjima obrazovanja, znanosti, gospodarstva i društvenog angažmana. Oni će s publikom podijeliti svoja osobna zapažanja i iskustva o važnosti dobrog vodstva.

Pozvani panelisti su Gordana Deranja, predsjednica HUP-a i predsjednica uprave Tehnomonta, Josip Šiklić, ravnatelj jedne od najuspješnijih srednjih škola u Hrvatskoj, Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore Pula, Dino Babić, predsjednik European Project Association, Igor Loparić, voditelj nagrađivane humanitarne organizacije, Silvio Kutić, osnivač najuspješnije IT organizacije u Hrvatskoj - Infobip, i Korado Korlević, voditelj u STEM području osobito u astronomiji. Susret će moderirati Petar Turčinović.

Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju na poveznici: Registracija.

Svoj dolazak također možete potvrditi povratno na: sabina.morosini@hotmail.com.

Laboratorij socijalne psihologije partner je na europskom projektu o vodstvu LEAD from inside out koji je rađen s ciljem osnaživanja sposobnih mladih u preuzimanju vodećih uloga. Tijekom projekta razvijen je inovativan program učenja umijeća vodstva Joyful Leadership koji se sastoji od priručnika, online tečaja i simulacijskih treninga. Na projektu su sudjelovali stručnjaci iz Hrvatske, Mađarske i Ujedinjenog Kraljevstva, a financira ga Agencija za mobilnost i programe EU (Erasmus+). U projektu je u nekoliko zadnjih mjeseci sudjelovalo više od 3.800 osoba iz 140 zemalja.

Panel diskusija i promocija projekta provode se u sklopu Programa Aktivni u zajednici Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a koji se provodi u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Za detaljnije informacije o temi vodstva, projektu i događanju na raspolaganju su koautori knjige Joyful Leadership i treneri na projektu dr.sc. Petar Turčinović i mr.sc. Sabina Morosini Turčinović. Više informacija o projektu možete naći na sljedećim poveznicama: mrežna stranica, Facebook i YouTube.