Predavanje "Lakša komunikacija uz neurolingvističko programiranje"

02.10.19. Događanja Središnja knjižnica

Ponekad vam izgleda kao da kolega, suradnik, prijatelj ili partner uopće ne shvaća što želite reći? Vi govorite i govorite, a vaša djeca kao da vas ne razumiju? S vremena na vrijeme, osjećate se zbunjeno dok vam netko daje upute ili povratnu informaciju?

Ove i slične situacije normalne su u svakodnevnoj komunikaciji i mogu izazvati poteškoće, kako u privatnom tako u poslovnom životu.

Na besplatnom uvodnom predavanju o NLP-u (neurolingvističkom programiranju) 2. listopada 2019. u Središnjoj knjižnici Nataša Vrsaljko Alić predstavila je pojmove vezane uz osnove komunikacije, načine te stilove komuniciranja,  kako živjeti punim plućima, ostvarivati željene ciljeve i poboljšati odnose s drugima, na svim životnim područjima.

Nataša Vrsaljko Alić life je i business coach te živi i radi u Puli. Svoje coaching putovanje započinje 2005. kada povremeno radi kao trener komunikacijskih, prodajnih i motivacijskih vještina za tvrtke, neprofitne organizacije i jedinice lokalne samouprave. Slijede godine intenzivne edukacije gdje Nataša stječe status NLP praktičara i majstora i polako se okreće coachingu kao boljem načinu stvaranja promjena kod pojedinaca. 2008. završava priznatu Academy of Executive Coaching iz UK-a te se počinje aktivno baviti osobnim i poslovnim coachingom. Smatrajući kako je jedini način za odgovoran rad s ljudima konstantan rad na sebi i konstantna edukacija, Nataša više od 15 godina sudjeluje na osobnoj psihoterapiji i coachingu te završava brojne edukacije od kojih su neke psihološka kineziologija, tehnike emocionalne slobode (EFT) i progresivna relaksacija mišića. U slobodno vrijeme voli duboke razgovore i duge šetnje, dobru knjigu i topao čaj, a najviše voli putovanja sa suprugom i ukusnu pizzu.