Predavanje Vlaste Urban Tripović o pravilnom disanju i pravilnom položaju tijela

12.11.14. Događanja Središnja knjižnica

Vlasta Urban Tripović, dr. med., spec.fizijatar-reumatolog održala je 12. studenog 2014. u Središnjoj knjižnici predavanje i radionicu Kako pravilno disati i koji je pravilan položaj tijela - edukaciju o vježbama za poboljšanje disanja i vježbama za poboljšanje stava tijela u prostoru.

U prvom, teorijskom dijelu predavanja Vlasta Urban Tripović, dr. med. pojasnila je važnost pravilnog disanja i pravilnog držanja tijela te njihovu povezanost. U drugom dijelu prikazane su i pojašnjene korisne vježbe kojima se postiže pravilno držanje te vježbe za savladavanje plitkog disanja, poboljšanje disanja ošitom i kositalnog disanja i na koncu vježbe za pravilan položaj tijela i disanje.

Kako pravilno disati i koji je pravilan položaj tijela treće je ovogodišnje edukativno predavanje koja u svrhu prevencije raznih bolesti organiziraju u Središnjoj knjižnici Hrvatska liga protiv reumatizma, ogranak za Istarsku županiju, Grad Pula, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za socijalnu skrb i zdravstvo, Specijalistička fizijatrijsko-reumatološka ordinacija Vlaste Urban Tripović i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.