Koncert skupine Eagles u Melbourneu 2004. godine

18.02.15. Događanja Središnja knjižnica

Koncert u Rod Laver Areni 2004. u Melbourneu s prve „oproštajne“ turneje skupine Eagles prikazan je u Središnjoj knjižnici 18. veljače 2015. u sklopu Glazbene rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije.

Američki rock sastav Eagles na vrhuncu popularnosti bio je 70-ih godina prošloga stoljeća. Pet singlova i četiri albuma na vrhu top ljestvica čine ih jednima od najuspješnijih glazbenika tog razdoblja, a dva albuma - Their Greatest Hits 1971-1975 i Hotel California - nalaze se među deset najprodavanijih glazbenih albuma svih vremena. Grupa je s više od 100 milijuna kopija svojih albuma u potpunosti komercijalizirala rock glazbu južne Kalifornije.

Voditelj Glazbene rock slušaonice – koncerti u tehnologiji visoke rezolucije je Boris Vučina, prof., a autor projekta Ivica Karasi, ing.

Glazbena rock slušaonica – koncerti u tehnologiji visoke rezolucije održava se treće srijede u mjesecu i jedan je od redovnih programa u Knjižnici. Slušaju se i gledaju vrhunski rock koncerti, a materijal se bira na način da se prikazuju koncerti na kojima se izvode pjesme skladane od 1960-ih do 1980-ih godina prošlog stoljeća. Slušaonice su namijenjene svima, a ulaz je slobodan.