Naslovnice Ružmarina na Dječjem odjelu

01.08.16. Događanja Središnja knjižnica

Dječji odjel Središnje knjižnice tijekom kolovoza krasit će odabrane naslovnice Ružmarina, priloga za djecu Glasa Istre, koji je nedavno proslavio svoj 15. rođendan. U travnju 2001. osmislili su ga i pokrenuli Daniel Načinović i Jasna Orlić, a od studenog 2006. uređuje ga Vanesa Begić.

Ovaj prilog za djecu izlazi svakog drugog ponedjeljka u mjesecu. Namijenjen je prvenstveno učenicima osnovne škole, iako se u gotovo svakom broju nalaze i članci posvećeni djeci predškolske dobi te srednjoškolcima.

Osim što se u njemu, uz ostalo, redovito objavljuje dječje literarno i književno stvaralaštvo, objavljivani su i uradci književnika poput Daniela Načinovića, Drage Orlića, Mirelle Malusà, Dinka Š. Kalca i Tatjane Pokrajac Papucci. Ilustracijama su bili zastupljeni, između ostalih, Nataša Kreso, Vili Paoletić, Mario Rosanda, David Šuran, Darin Bošnjak, Vanja Popek, Heda Gartner, Thea Akelić, Milica Kesić Kiš, pa i sam Načinović, a svojim prilozima, osvrtima i reportažama sudjelovali su svi novinari Glasa Istre te brojni honorarni suradnici iz svih krajeva Istre.