Dječji tjedan od 2. do 7. listopada

06.09.17. Izdvojeno Središnja knjižnica, Dječja knjižnica

U Hrvatskoj se prvog punog tjedna u listopadu različitim događanjima za djecu tradicionalno obilježava Dječji tjedan s namjerom da se usmjeri pozornost odraslih na potrebe i prava djece.

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija posvećena djeci koja se raznim programima, aktivnostima i akcijama održava prvog tjedna u listopadu. Kao poticaj odraslima da djeci uvijek iskazuju, ljubav, potporu i pažnju Dječji tjedan prenosi već prepoznatljivu poruku: Ljubav djeci prije svega!

Usmjeriti pozornost najšire javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici, organizirati igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski i društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire osnovni su ciljevi Dječjeg tjedna.

U mnogim su gradovima djeca tog tjedna u središtu pažnje, a to će iskoristiti da pokažu što sve znaju i mogu, ali i kako iz njihove perspektive izgleda svijet, kako vide svoje mjesto u obitelji, školi i društvu, kako doživljavaju skrb o djeci i obiteljima u zajednici.

Djeca su budućnost!