Otvorena izložba "Romi - putujući narod i Romi u Istri" uz predstavljanje knjige "Svi smo mi Božja djeca"

21.11.16. Događanja Knjižnica Vodnjan

U Knjižnici Vodnjan 21. studenog 2016. otvorena je edukativna izložba Romi – putujući narod i Romi u Istri autorice Slavice Božićević.

Autorica je održala predavanje kojim je okupljenima predstavila povijest, kulturu, jezik i književnost tog "putujućeg" naroda te o njihovom položaju u Hrvatskoj i Istri, u čemu su joj pomogli gosti večeri Ana Dalipovski, predsjednica Centra za provedbu integracije Roma u RH i EU-u, članica Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba i Svjetske organizacije Roma, i Veli Huseini, predsjednik udruge Roma Istre.

Ovom je prigodom predstavljena međunarodna višejezična zbirka poezije Svi smo mi Božja djeca u izdanju KULTure sNOVA Zagreb i RROM Produkcije Beograd. Stihove su uz Slavicu Božićević čitali istarski autori uvršteni u zbirku Veli Huseini i Davorka Kotiga Flego, dok je Ana Dalipovski pročitala njihov prijevod na romski jezik. Predstavljena su i ostala izdanja KULTure sNOVA Zagreb i RROM Produkcije Beograd te knjige koje o Romima i koje napisali Romi  iz knjižničnog fonda Knjižnice Vodnjan.

Izložba se može pogledati do 30. studenog 2016. u radno vrijeme Knjižnice Vodnjan.