Stručna rasprava "Knjižnice i politika" i okrugli stol "Knjižnice i književni portali: u funkciji korisnika"

01.12.16. Događanja Središnja knjižnica

Ovogodišnji, 22. Sa(n)jam knjige u Istri, koji se održava od 1. do 11. prosinca 2016. u Puli u Domu hrvatskih branitelja, započeo je već tradicionalnim Nultim danom, rezerviranim za knjižničare.

Dan prije početka Sajma, 30. studenoga, knjižničari imaju priliku poslušati predavanja u sklopu stručnog programa Nultog dana, koji je osmišljen u suradnji Sajma knjige u Istri s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, Sveučilišnom knjižnicom Pula i Gradskom knjižnicom Ljubljana.

Jutro pred službeno otvorenje Sajma, 1. prosinca 2016. održane su dvije stručne rasprave u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Stručna rasprava Knjižnice i politika počela je u 9 sati, a uvod u raspravu dala je Tea Grujić, članica Hrvatskog knjižničnog vijeća.

U 10 sati započeo je okrugli stol Knjižnice i književni portali: u funkciji korisnika na kojem su sudjelovali: Luana Malec (Osrednja knjižnica Srečka Vilharja u Kopru) i Irena Škvarč (Goriška knjižnica Franceta Bevka), Nenad Bartolčić (Moderna vremena) i Luka Ostojić (Booksa).

Također, knjižničari tijekom Nultog dana imali su priliku prvi razgledati postav, upoznati se s novostima te uz stručno vodstvo knjižara i predstavnika nakladnika imati mogućnost prvi birati i kupovati knjige.

Cjelokupni program 22. Sajma knjige u Istri možete pogledati ovdje.