Ženska večer uz dobru knjgu: Davanje – prilika da se dobro osjećamo

15.12.16. Događanja Središnja knjižnica

Inspirirani predbožićnim duhom i čarolijom Adventa, na prosinačkim Ženskim večerima uz dobru knjigu, 15. prosinca 2016., govorili smo o davanju kao prilici da se osjećamo dobro.

Nitko ne može reći da se nije dobro osjećao kada je nešto darovao. Osjećaj koji nas ispunjava kada činimo dobro nadmašuje sve loše trenutke i životne probleme koje imamo.

U ovo predblagdansko vrijeme, kad nam se svima čini kako je zavladala potrošačka groznica, kako se materijalnim zamijenjuju istinske potrebe, idealno je vrijeme da malo stanemo i promislimo što možemo učiniti za druge. I zbog toga smo ovoga puta u goste pozvali Igora Loparića, predsjednika udruge Naš san njihov osmjeh. Željeli smo porazgovarati o dobrobiti za nas same putem davanja i želimo čuti što ga to tjera da tako puno radi i pokreće vojsku volontera, skuplja namirnice i nosi onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Jeste li ikada razmišljali o tome koliko davati i činiti dobro stvara kod svih nas jedan dobar, topao i osjećaj svrsishodnosti i ispunjenja, koji zaista može nadmašiti neke druge kratkotrajne osjećaje sreće i ispuniti nas potpunim zadovoljstvom?

Možda smo vas potaknuli da se uključite u humanitarni rad neke od udruga koje djeluju na našem području. Ili da jednostavno pomognete susjedi, odnesete kolače nonici koja živi u stanu do vašeg...

Nemojte zaboraviti, ponekad je to jedna lijepa topla riječ i ugodan pozdrav na stepeništu.