Gazbena rock slušaonica: Havana moon – The Rolling Stones Live in Cuba

18.01.17. Događanja Središnja knjižnica

Koncert The Rolling Stonesa Havana moon – Live in Cuba tema je prve Glazbene rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije u ovoj kalendarskoj godini, a u vrhunskom koncertu svi ljubitelji rock glazbe moći će uživati u srijedu, 18. listopada 2017. od 19 sati u dvorani Središnje knjižnice.

Legendarni The Rolling Stones na sceni su više od pola stoljeća, što ih čini jednom od najdugovječnijih rock skupina svih vremena. Njihove pjesme ostavile su neizbrisiv trag urezan u povijest glazbe, a sa svojim prepoznatljivim bluesy rock'n'roll taktovima i nevjerovatnom karizmom na pozornici, ali i izvan nje, redefinirali su muziku 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća i postavili standarde za sve ostale rock bendove koji su se pojavili na sceni nakon njih. Ako je ijedna grupa uspjela ostvariti najveći rock'n'roll san, to su onda svakako Rolling Stonesi. Njihovo epsko putovanje odvelo ih je dalje nego što su uopće mogli zamisliti, a da pritom nisu izgubili bit koja ih je učinila velikima.

U ožujku 2016. godine, Stonesi su održali povijesni besplatni koncert na Kubi, gdje su nastupali prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Impresivan broj od čak 1,2 milijunaljudi pjevalo je uglas neke od najvećih hitova popularnih Stonesa, poput ''Angie'', ''Satisfaction'', ''Paint it Black'' i mnogih drugih. Ovaj koncert epskih razmjera pod nazivom ''Havana moon – The Rolling Stones Live in Cuba'' bio je istovremeno prikazan premijerno u najboljim kinima diljem svijeta u petak, 23. rujna 2016. te se mogao vidjeti samo te večeri.