Kviz "Koliko poznaješ Grega Heffleyja?"

10.02.17. Događanja Središnja knjižnica

Volite Grega? Pročitali ste sve ili neke nastavke Gregovog dnevnika? Greg vas nasmijava do suza?

Sigurni smo da je tako i zato je Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Pula organizirao 10. veljače 2017. godine književni kviz o poznavanju Grega Heffleyja i njegovih dogodovština, nepodopština i zanimljivih životnih situacija.

Sudjelovalo je devet Gregovih obožavatelja koji su prvotno bili podijeljeni u tri ekipe: Heffleyjiće, Protime i Gregiće. Potonja je bila najuspješnija, a nakon dodatnih pitanja na koja je svaki član Gregića samostalno odgovarao, saznali smo ime najpoznavatelja Gregovih avantura: na sva postavljena pitanja točno je odgovorila Ana Rojnić.

Ovo druženje gotovo je proletjelo, uz mnoštvo smijeha i prisjećanja na prezabavne situacije iz svih nastavaka dosad prevedenih na hrvatski jezik.

Gregovi dnevnici omiljeni su serijal američkog karikaturista i dizajnera internetskih igrica Jeffery Kinneya u kojima čitatelji prate dogodovštine Grega Heffleyja, 11-godišnjeg dječaka kojeg muče tipične brige i problemi većine djece te dobi. Knjiga je pisana u formi dnevničkih zapisa, izgleda poput bilježnice, a font imitira rukopis. Sam autor je i tvorac simpatičnih ilustracija kojima je popraćen tekst.