Knjižnica Vodnjan: udruga Cvitak "S ljubavlju za Valentinovo"

13.02.17. Događanja Knjižnica Vodnjan

Literarna udruga Cvitak gostovala je u Knjižnici Vodnjan: uoči Dana zaljubljenih - 13. veljače 2017. - članovi udruge pripremili su književnu večer naslovljenu S ljubavlju za Valentinovo.

Svoje su stihove, na hrvatskom i talijanskom jeziku čitali: Dušica Ukota, Ida Marković, Mara Pacek, Živka Kancijanić, Katica Petreković, Jasna Bulić i Franjo Leotkai. Večer u knjižnici ispunjenu predivnim emocijama dodatno su zvucima gitare i svojim stihovima začinili glazbenici, kantautori i pjesnici Vesna i Davor Terzić.

Literarna udruga Cvitak djeluje od 2003. godine, a svojim djelovanjem promiče literarno stvaralaštvo i okuplja sve zainteresirane za pisanu riječ, proučavanje, zaštitu i promicanje hrvatske kulturne baštine, kao i kulturne baštine lokalne sredine, organiziranje i poticanje literarnih i stručnih projekata, promocija, izložbi i koncerata, izdavanje knjiga, časopisa, novina i inih publikacija... Dosad je organizirala mnogobrojne nastupe u povodu Valentinova, u sklopu Vodnjanskog ljeta, sudjeluju u Veršima na šterni, surađuju s ostalim istarskim pjesnicima i članice Cvitka redovno prate njihov rad, izmjenjuju iskustva čitanja i pisanja, želeći riječi dovesti do svakog.