Ženska večer uz dobru knjigu: Nadja Skazlić o očekivanjima

23.02.17. Događanja Središnja knjižnica

Na dosadašnjim Ženskim večerima uz dobru knjigu nekoliko smo puta dotaknuli temu očekivanja. Zato smo u goste pozvali Nadju Skazlić, voditeljicu škole osobnog razvoja Novi Život Nova Ja, s kojom smo 23. veljače 2017. u Središnjoj knjižnici razgovarati o ovoj važnoj temi.

Nakon desetak godina pedagoškog rada  i više od dvadeset godina poduzetništva, bogatog životnog iskustva, promjena i izazova te brojnih edukacija, sada živim život kakvog želim i pomažem drugimakoji to žele: vodim školu osobnog razvoja Novi Život Nova Ja koja se bavi osnaživanjem žena koje žele uzeti život u svoje ruke. Unutar toga, osim redovnog programa Osobni razvoj, nudim i poseban program Nakon prekida: pomažem ženama koje se ne snalaze nakon razvoda ili prekida veze. (...) Podržavam vas i potičem, pomažem da vidite iluzije i samozavaravanja, te da otkrijete svoju snagu i potencijale. Ne podržavam status jadnice, već vas motiviram da izađete iz tog stanja u kojem ste sada i oblikujete kvalitetan i ispunjen život., kaže Nadja Skazlić o sebi na svojoj stranici Nadja.hr.

Očekivanja se skrivaju pod lažnim imenima: ljubav, strah, briga, ljutnja... Imate li vi očekivanja? Prema kome? Partneru? Djeci? Šefu? Prijateljima? Svojoj okolini? Ili, možda, prema sebi?

Ženske večeri uz dobru knjigu redovni su program u suradnji Gradske knjižnice i čitaonice Pula i udruge Aktivna, koji se održavaju posljednjeg četvrtka u mjesecu od 18 sati u dvorani Središnje knjižnice. Program je osmišljen kao niz predavanja za žene u svrhu njihova osnaživanja, a na svakom će biti predloženo nekoliko naslova u kojima se obrađuje jednaka ili slična tematika. Žene puno čitaju, otvorenije su i sklonije stalnom učenju, prednjače u čitanju knjiga popularne psihologije i do sada se pokazalo da vole predavanja kojima će poboljšati svoj život. Stoga je jedan od ciljeva ovih večeri potaknuti žene da čitaju više, da promišljaju o određenim temama i da zajedno prodiskutiraju i izraze svoje mišljenje ili pitaju što ih zanima.