Predavanje na teme "Spolno odgovorno ponašanje mladih - kako im prenijeti znanje" i "Pravo žene na izbor"

24.03.17. Događanja Središnja knjižnica

Dr. Dubravko Lepušić održao je predavanje na na dvije teme Spolno odgovorno ponašanje mladih - kako im prenijeti znanje i Pravo žene na izbor 24. ožujka 2017. u Središnjoj knjižnici.

U svom izlaganju dr. Dubravko Lepušić govorio je o važnim temama za mlade: važnosti sustavnog provođenja četvrtog modula zdravstvenog odgoja u školama, potrebi edukacije mladih u svrhu odgovornog spolnog ponašanja, zaštite od spolno prenosivih bolesti, posebno raka grlića maternice, i prevencije maloljetničkih trudnoća. Također, dr. Lepušić govorio je i o takozvanom pravu na izbor ili pravu na život, za što se zapravo dvije suprotstavljene struje zalažu te o tome što i tko iza njih stoji.

Izlaganje, koje je temeljeno na važećim znanstvenim i stručnim spoznajama, održano je u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja mladih.

Dubravko Lepušić je ginekolog na Klinici za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice. Jedan je od autora u konzervativnim krugovima često napadanoga tzv. četvrtog modula zdravstvenog odgoja i jedan od rijetkih liječnika koji javno zastupaju pravo žena na slobodno odlučivanju o svojim reproduktivnim pravima. Kreator je projekta Znanje je užitak kojim informira mlade o odgovornom spolnom ponašanju, te je sukreator Kongresa o prevenciji bolesti vrata maternice.