"Buđenje boginje" Daniele Uzelac

06.04.17. Događanja Središnja knjižnica

Daniela Uzelac predstavila je svoju knjigu Buđenje boginje u Središnjoj knjižnici 6. travnja 2017. Uz autoricu o knjizi je govorila urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

Buđenje boginje izbor je iz postova na Facebook stranici Put boginje, koju Daniela Uzelac vodi od 2013. godine, svakodnevno ispisujući postove u kojima inspiraciju pronalaze tisuće žena.

Daniela Uzelac rođena je u Puli. Od 1990. do 2005. godine radila je u Zagrebu kao novinarka visokotiražnih tjednika. Nakon ratnog novinarstva u Globusu, piše reportaže i intervjue za Panoramu, Slobodnu i Nedjeljnu Dalmaciju te desetak drugih tjednika. Kao rezultat novinarskog rada nastala je knjiga Igrači (2006.) u kojoj se poigrala s biserima duhovitosti i mudrosti 300 osoba iz javnog života koje je intervjuirala - glumaca, redatelja, pisaca, slikara, glazbenika, političara, biznismena, znanstvenika, sportaša… Svatko od njih dao je odgovore na pitanja o stvarnosti, prividima i mitovima našeg postojanja. Od 2007. godine zaposlena je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, jednoj od sastavnica riječkog Sveučilišta, kao stručna savjetnica za informacijsko-izdavačku djelatnost. Od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa.

Bez obzira na dob, izgled, način odijevanja ili posao koji radi, svaka je žena povezana s dubinama božanske ženstvenosti. Stoga treba prihvatiti svoju različitost, svoju izvornost, originalnost i svoje svjetlo, poručuje Daniela Uzelac, zorno opisujući promjene u odnosu prema sebi te u odnosima s djecom, partnerom i prirodom koje donosi svjesnost o božanskoj ženstvenosti: Svaka žena je boginja, no morala je isključiti svoju božansku ženstvenost u svijetu u kojem je vladala sila i mačizam. Dolaze nove energije i možemo biti zahvalne što živimo u vremenu u kojem svijest o božanskoj ženstvenosti donosi osjećaje koji iscjeljuju i povezuje nas s vidljivom prirodom i nevidljivom mrežom inteligencije univerzuma.