Ženska večer uz dobru knjigu: Da bi nekamo dospjela, prvo moraš krenuti

30.03.17. Događanja Središnja knjižnica

Gošća Ženske večeri uz dobru knjigu, koje organiziramo s udrugom Aktivna, bila je predsjednica udruge Balance gđa Milana Struja koja je uspjela pobijediti veliki i čest problem sadašnjice – pretilost. U četvrtak. 30. ožujka  2017. u dvorani Središnje knjižnice razgovarali smo o temi Da bi nekamo dospjela, prvo moraš krenuti

Uz svakodnevni stres, brige i nezadovoljstvo, obaveze vezane za obitelji i posao, često zaboravimo brinuti o sebi, misliti na sebe i o sebi. Stvaranje dobrih životnih navika, od prehrane, svakodnevnog aktivnog ponašanja (hodanja, vježbanja, trčanja ili npr. kopanja u vrtu) pa do pronalaska mirnih trenutaka od izuzetne su važnosti za postizanje životne ravnoteže, balansa. Upravo je zato i vrlo uspješna radionica koju udruga Balance provodi: ne radi se samo o dijeti ili samo o vježbanju, već o mentalnom prekrojavanju naših mapa, navika, uvjerenja.

Milana Strunja vrlo uspješno je skinula 40 kilograma, dok su brojne polaznice radionice smršavjele po 20-ak kilograma. Kako im to uspijeva, što je okidač za pokretanje promjene, koliko je važno stvoriti samopouzdanje, ili koliko je važno okružiti se ljudima punima potpore - čuli smo iz prve ruke.

U ovoj priči nazvanoj Da bi nekamo dospjela - prvo moraš krenuti kile nisu fokus, debljina je bila samo posljedica i tako je treba tretirati. Razgovarali smo o trenutku u kojem okidač klikne i u kojem napravimo prvi korak k promijeni.

Iako nemate problema s kilama, sličan princip rada može se primijeniti na svako područje naših problema. Olakšajte si, čujte kako su druge žene prošle izazove, motivirajte se i napravite prvi korak k promjeni.