Predavanje "Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a?"

10.04.17. Događanja Središnja knjižnica

Predavanje iz serije Kako rastu srce i pamet naslovljeno Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a jedno je iz niza besplatnih predavanja namjenjenih roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima koja diljem Hrvatske održavaju psihologinja Sanja Ivanušević Grgas. Predavanje u Puli održano je 10. travnja 2017. u Središnjoj knjižnici, i to u dva termina zbog velikog broja zainteresiranih.

Mnogo se govori o načinima kako da djecu učinimo pametnijima jer imamo ideju da što su pametnija, to će bolje proći u životu. No, ono što nam istraživanja i praksa govore jest da inteligancija nije glavni faktor o kojem će ovisiti uspjeh i sreća djeteta. Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta u školi, poslu, životu i odnosima općenito?
I dok se IQ zapravo ne može povećati, mnogo toga možemo učiniti da unarijeđenje emocionalnog i mentalnog zdravlja.

Kako djeci dati pravi vjetar u leđa da iskoriste sve svoje sposobnosti i odrastu u sposobne i zadovoljne odrasle, kako zaista poticati rani razvoj djeteta, kako neprimjereno poticanje inteligencije može štetiti razvoju - neka su od pitanja na koja se odgovori mogu dobiti na predavanju Sanje Ivanušević Grgas.

Kako rastu srce i pamet? serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga Oblačić, udruga-oblacic.hr) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom, ceti.hr) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

Čarobna svjetiljka edukacija je za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina.

O voditeljicama i edukaciji više potražite na www.ceti.hr, facebook.com/carobnasvjetiljka, www.facebook.com/centar.terapijaigrom i www.facebook.com/UdrugaOblacic.

O predavačici:

Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psiholog, terapeut igrom, Centar za terapiju igrom (www.ceti.hr),  ima dugogodišnje iskustvo rada u terapijskom radu s djecom i edukaciji stručnjaka. Educirana je iz različitih pristupa terapije igrom (Child – centered play therapy, filial play therapy, Learn to play Test svijeta, Integrativni model, Theraplay) kao i iz područja vođenja grupa, te niz godina radi na osobnom i profesionalnom razvoju odraslih. Vodi edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja, odgajatelje i učitelje iz područja dječjeg razvoja i terapije igrom (Čarobna svjetiljka). Kao suradnik Međunarodne akademije za terapiju igrom i psihosocijalne projekte (INA-PTSP) sudjelovala u projektu Rastimo zajedno u Nigeriji kao edukator stručnjaka koji rade s djecom. Redoviti je gost časopisa i TV emisija, kao i gost predavač na fakultetima.