Predstavljen glazbeni CD "Sam čulaaa!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije"

10.04.17. Događanja Čitaonica Kluba umirovljenika Pula

Glazbeni nosač zvuka Sam čulaaa!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije - Un quarto di secolo di Siora Spia predstavljen je 10. travnja 2017. u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula.

Na predstavljanju su uz urednicu projekta "Sam čulaaa!!!" Ivonu Orlić govorili župan Istarske županije-Regione Istriana Valter Flego i gradonačelnik Grada Pule-Pola Boris Miletić te Bruno Krajcar, glavni urednik Radio Pule na čijim se valovima već godinama emitira popularna radijska satirična emisija Šjora Špija. Okupljene su uvodno pozdravili i pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović.

Za Šjoru Špiju ne može se reći ništa drugo no da je genijala. Ona progovara na različitim govorima Istre, progovara kroz Talijanku koja se prilagođava novom jugoslavenskom pa hrvatskom identitetu koja kroz tu govornu pozitivnu težnju kreira jednu novu sadašnju Istru. Ipak, i takva govorna Istra je u nestajanju. I zato je važno da ostane pohranjena kao zvučni zapis i da se čuva primjerice u Centru za nematerijalnu kulturu Istre. istaknula je, između ostalog, urednica nosača zvuka.

Nosač zvuka Sam čulaaa!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije - Un quarto di secolo di Siora Spia izdala je Istarska županija, tekstove pjesama i glazbu potpisuje Arinka Šegando, dok je uvodnik tekst napisao Drago Orlić.