Predavanje "Epidemija agresivnosti i emocionalnih teškoća kod djece"

15.05.17. Događanja Središnja knjižnica

Posljednje predavanje ovog proljeća iz serije Kako rastu srce i pamet, i to na temu Epidemija agresivnosti i emocionalnih teškoća - uzroci i što možemo učiniti, održala je psihologinja Sanja Ivanušević Grgas u Središnjoj knjižnici 15. svibnja 2017.

Radi se o besplatnom predavanju namjenjenog roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima, a koja diljem Hrvatske održavaju psihologinje Maja Bonačić i Sanja Ivanušević Grgas.

U praksi vidimo značajan porast agresivnosti i emocionalnih teškoća kod djece i mladih, a potkrepljuje ih i statistika - značajno raste razina agresivnosti, tjeskobe i depresivnost čak i kod male djece. Na predavanjima će se razgovarati o mogućim uzrocima te onome što možemo učiniti da budemo prava podrška djeci i obiteljima te da smanjimo razinu stresa u radu. Provjerite zašto se na Majinim i Sanjim predavanjima traži mjesto više.  Maja i Sanja

Kako rastu srce i pamet? serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga Oblačić, Udruga-oblacic.hr) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom, Ceti.hr) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

Čarobna svjetiljka edukacija je za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina.

O predavačici:

Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psiholog, terapeut igrom, Centar za terapiju igrom (www.ceti.hr), ima dugogodišnje iskustvo rada u terapijskom radu s djecom i edukaciji stručnjaka. Educirana je iz različitih pristupa terapije igrom (Child – centered play therapy, filial play therapy, „Learn to play“ „Test svijeta“, Integrativni model, Theraplay) kao i iz područja vođenja grupa, te niz godina radi na osobnom i profesionalnom razvoju odraslih. Vodi edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja, odgajatelje i učitelje iz područja dječjeg razvoja i terapije igrom (Čarobna svjetiljka). Kao suradnik Međunarodne akademije za terapiju igrom i psihosocijalne projekte (INA-PTSP) sudjelovala u projektu „Rastimo zajedno“ u Nigeriji kao edukator stručnjaka koji rade s djecom. Redoviti je gost časopisa i TV emisija, kao i gost predavač na fakultetima.