Predavanje o multiploj sklerozi

02.06.17. Događanja Središnja knjižnica

Predavanje o multiploj sklerozi, treće u nizu diljem Hrvatske u organizaciji udruge MS Tim Hrvatska, održanoje u Središnjoj knjižnici 2. lipnja 2017.

Gost predavač doc. dr. Mario Habek, s gospođom Mirjam Jukić, predsjednicom udruge MS Tim, u vidu intervjua pojasnio je oboljelima što je multipla skleroza, koji su mogući simptomi, koja je praksa u liječenju, koji su novi lijekovi te odgovarati na pitanja oboljelih. Predavanje je bilo otvorenog tipa, s naglaskom na oboljele od multiple skleroze.

Udruga MS Tim je osnovana u Vinkovcima s ciljem osvješćivanja i informiranja o izazovima s kojima se susreću oboljeli od multiple skleroze te poboljšanja kvalitete njihova života. Iza sebe imaju tri "MS Walka" o kojima su izvješćivali svi nacionalni mediji, dva "MS Talka" (https://www.youtube.com/watch?v=SBXQpjBySxU), osmisli su i organizirali besplatan MS pilates za oboljele u Vinkovcima i Zagrebu (https://www.youtube.com/watch?v=HEx83VPtmdE), a prati je više 2000 oboljelih na njihovim internetskim stranicama i društvenim mrežama (www.mstim.hr; https://www.facebook.com/hodajzaMs/).