Josipa Pavičić Berardini predstavila knjigu "Šest milimetara"

25.10.17. Događanja Središnja knjižnica

Novinarka i voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini 25. listopada 2017. u Središnjoj knjižnici predstavila je svoju autobiografsku knjigu Šest milimetara: ispovijest o boli i pobjedi u kojoj govori o svojoj pobjedi nad karcinomom.

Nakon dijagnoze karcinoma dojke u 35. godini autorica si je postavila brojna pitanja - što s liječenjem, što s najbližima, kako pomoći svojoj djeci… Iskustvo sakupljeno u knjizi Šest milimetara iskrena je priča o teškim izborima koji se pred nama nalaze u trenutku kad se život izvrće naglavačke, te ono što danas možda uzimamo zdravo za gotovo sutra ne vrijedi više od sna.

Publici poznata prvenstveno kroz svoju dugu karijeru u tiskanim i televizijskim medijima, Josipa Pavičić Berardini autorica je dosad objavljenih romana Lopov moje mladosti, Sara Santini i GL’amour. Danas je voditeljica autogenog treninga, te se bavi pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

Ovim susretom autorica završila je svoju turneju po istarskim knjižnicama. Pulski susret su organizirali Grad Pula i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

„Pozivam vas da budete dio projekta plemenitog cilja – promocije knjige 'Šest milimetara' - moje iskrene životne priče, jer vjerujem da svakoj oboljeloj ženi to može biti ruka podrške. Ova knjiga je moja psiho-mentalna terapija i u njoj opisujem svoju borbu s rakom dojke s kojim sam se suočila u 35. godini života. Netko traume rješava plačem, ja pisanjem. Pišući pomažem sebi, ali sam to iskustvo odlučila podijeliti s javnošću. Smatram da svakoj ženi koja dođe u situaciju poput moje, ova priča može pomoći." Josipa Pavičić Berardini