Održano Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Istarske županije

23.10.17. Događanja Središnja knjižnica

Županijsko stručno vijeće knjižničara osnovnih i srednjih škola Istarske županije održano je 23. listopada 2017. u Središnjoj knjižnici.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nele Načinović, teme skupa najavile su voditeljica Županijske matične službe Liana Diković i voditeljica ŽSVKIŽ-a Elda Pliško Horvat.

Izlaganje i rasprave na temu Školske knjižnice - stanje i razvoj održale su Mira Zovko, viša stručna savjetnica za školske knjižnice, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, i Frida Bišćan, savjetnica za školske knjižnice, iz Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb.

U drugom dijelu predstavljeni su primjeri dobre prakse: Ruža Jović, stručna suradnica savjetnica, iz Gimnazije Sesvete, Zagreb održala je izlaganje Knjižnična dokumentacija, Amadea Draguzet, stručna suradnica mentorica, iz OŠ Stoja, Pula, Plan, program, kurikulum..., a Kristina Varda, stručna suradnica mentorica, iz Pazinskog kolegija - klasične gimnazije Pazin, Planovi i programi knjižnice Pazinskog kolegija.