Ćakula pod jedrima: Aida Šehić i njezinih 143˚

27.10.17. Događanja Središnja knjižnica

Nova Ćakula pod jedrima u Mjesecu hrvatske knjige, 27. listopada 2017., u Središnju knjižnicu dovela je gošću Aidu Šehić i dokumentarni film o njezinom plivačkom pothvatu 143˚.

Više o samom projektu, plivačkoj trilogiji i dokumentarnom filmu možete pročitati na Swimmchallengetrilogy.com.

Ćakule pod jedrima zajednički su program Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Jedriličarskog kluba Delfin, koji je osmišljen kao druženja s gostima u dvorani Središnje knjižnice i namijenjeni svim zaljubljenicima u more.

Aida Šehić, plivačica, sportašica, ovisnica o moru i prirodi, zaljubljenica u sve morske aktivnosti, odlučila je pomaknuti vlastite limite i upustiti se u zahtjevni, dvadesetkilometarski plivački poduhvat povezujući dva svjetionika. Tijekom njezinih intenzivnih psihofizičkih priprema, progovara o osobnom razvoju kroz sport, kreativnoj energiji i osjećaju ispunjenog življenja koji je potrebno imati, prijateljstvu kao bitnom elementu, ishodištu vlastite motivacije te o važnosti palijativne skrbi čiji su simboli upravo svjetionici. Inicijalna povezanost s morem kao kompleksnim medijem Aidi istodobno predstavlja vječni izazov i inspiraciju, a u najtežim trenutcima i u utjehu.