Izložba "Priče pod morem" Elle Trifunac

13.11.17. Događanja Središnja knjižnica

Izložba podvodnih motiva koje je svojim fotoaparatom zabilježila Ella Trifunac, učenica 4. razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, svečano je otvorena 13. studenog 2017. u Središnjoj knjižnici.

Izložba Priče pod morem organizirana je u povodu dvije velike obljetnice: 70. godišnjice rada Učeničkog doma Pula i 60. godišnjice Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

U programu su nastupili Ivan Smajlović, učenik 1. razreda Glazbene škole u Puli, i Ivana Dodik, učenica 2. razreda Medicinske škole u Puli, a prisutnima su se obratili ravnateljica Knjižnice Nela Načinović, ravnateljica Doma Milica Meštrović i ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula Davor Kliman.

"(...) Motivi koje pronalazi u dubinama mora uživo su vidljivi samo hrabrima da zarone u drugi svijet i tijelom i umom. Ella prilazi fotografiji kao likovni educirani autor, njen kadar nije slučajan kao ni odabir onoga što će uhvatiti leća njenog aparata. Poigrava se bojama koje se mogu pronaći samo u flori i fauni mora, skrovitosti njegovih škrapa i tajnih prolaza. Zahvaljujući njenoj odvažnosti imamo priliku vidjeti morski svijet zaustavljen u okviru, možemo naslutiti što se sve nalazi izvan kadra i ostaje oku nevidljivo", zapisao je, između ostalog, u katalogu izložbe ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula Davor Kliman, prof. likovne kulture

Izložba će biti postavljena do 30. studenog 2017. i može se razgledati u radno vrijeme Središnje knjižnice.