Ćakula pod jedrima: Ocean i druge priče Mladena Šuteja

08.12.17. Događanja Središnja knjižnica

Gost Ćakule pod jedrima, posljednje u ovoj kalendarskoj godini, jedriličar je, snimatelj i književnik Mladen Šutej. U petak, 8. prosinca 2017. u Središnjoj knjižnici predstavio je svoju knjigu Ocean i druge priče.

Moderatorica večeri, koja je organizirana u suradnji s Jedriličarskim klubom Delfin Pula, bila je Dorina Tikvicki, voditeljica Plavog vala i Pomorske večeri na Radio Puli.

Ove oceanske priče na neki su način nastavak i nadopuna onih objavljenih prije desetak godina u knjizi "Priče s oceana". Nije da sam u međuvremenu ponovno objedrio svijet, niti je riječ o istim temama ili prepričavanju onoga što sam napisao u drugim knjigama. Naprosto, dozvolio sam si slobodu da kažem koju riječ više o sebi. Tko me pozna zna da godinama sustavno izbjegavam pitanja i razgovore u kojima sam ja glavna tema, jer oduvijek smatram da je to manje važno od onoga što sam vidio i doživio. Stoga sam ovaj put više pisao o svojim razmišljanjima, dilemama, strahovima, neznanju, zbrci, muci i svemu u čemu sam se ponekad našao. Kroz tridesetak godina jedrenja po oceanima bilo je bezbroj situacija u kojima se čovjek nađe pred toliko širokom lepezom pitanja da se često sasvim izgubi, jer toga je naprosto previše. Bilo je mnogo lijepoga, ali ne treba zanemariti ni ono drugo. Iz uvoda knjige Ocean i druge priče