60. obljetnica Dječje knjižnice

11.12.17. Događanja Dječja knjižnica

Dječja knjižnica obilježila je svojih 60 godina uspješnog rada: 11. prosinca 2017. pregršt iznenađenja dočekao je brojne korisnike - nekadašnje i sadašnje, velike i male.

Rođendansko druženje upotpunili su brojni suradnici i prijatelji Dječje knjižnice: udruga Piccoli terremoti i maestra Ester Richter Kontošić otpjevali su nekoliko pjesmica na talijanskom jeziku, udruga Medulin Art gostovala je s modnom revijom nakita Maje Črljenko inspiriranog djelima dječje književnosti, pjesmom su se predstavili mališani iz Malog zbora Zvjezdice Dječjih vrtića Pula te plesom plesači iz Plesne igraonice Veruda i Predškolske ustanove Mali svijet koje su pripremile njihove vrijedne odgojiteljice i voditeljice, sakupljačica slikovnica Tamara Teković predstavila je neke od najstarijih hrvatskih slikovnica. Bili su tu još i udruga za pet therapy i četveronožni prijatelj knjiga Argo, brojni kreativci, učiteljice, odgajateljice...

Posebno čast Dječjoj knjižnici ukazala je doktorica Mirjana Žmak, koja je u nedjelju na Sa(n)jmu knjiga dobila nagradu "Dr. Ivo Borovečki" u iznosu od tisuću kuna za kupovinu knjiga kao najčitateljica, a kupljene knjige poklonila je upravo Dječjoj knjižnici.

Proglašeni su i dječji najčitatelji, koji su u proteklih godinu dana pročitali najviše knjiga i ispunili Čitateljsku putovnicu, a to su Mirna Jurić s pročitanih 200 knjiga, koja pohađa OŠ Kaštanjer, potom Nika Petković iz Područne škole Štinjan s pročitanih 120 knjiga te trećeplasirani je Mihovil Kaić iz Osnovne škole Centar koji je pročitao 100 knjiga.

Druženje je nastavljeno u dobrom raspoloženju uz mini radionicu "terremotića" i kreativki iz Medulin Arta te nezaobilaznu tortu.

Atmosferu možete provjeriti ovdje.

U knjižnici možeš pronaći svašta

tu caruju slova, tu vlada mašta

ali najveću čaroliju krije

dječje lice kada se smije

od sreće tada poskakuju i slova

Dječja je knjižnica ostvarenje tvojih snova

na rođendan svoj te zove

poželi joj naslove nove

zajedno da nastavite let

u znanja i mašte svijet!