Tatjana Pokrajac Papucci predstavila svoju novu knjigu

21.02.18. Događanja Dječja knjižnica

Spisateljica Tatjana Pokrajac Papucci predstavila je svoju novu knjigu za djecu Andana i Bijeli Jure - Mala priča o Rovinju - Andana e Giorgio Bianco - Piccola storia di Rovigno 21. veljače 2018. u Dječjoj knjižnici.

Ovo druženje sa rovinjskom književnicom organizirano je u povodu Međunarodnom danu materinjeg jezika, a u programu su sudjelovali mališani iz udruge Piccoli terremoti s maestrom Ester Richter-Kontošić. Književnicu i njezinu novu knjigu predstavila je novinarka i književna kritičarka Vanesa Begić.

Autoričina šesta knjigu za djecu priča je o djevojčici Andani koja dolazi na more u Rovinj u posjet baki i njezinom novom prijatelju galebu Bijelom Juri, o njihovim tajnim avanturama gdje galeb priča priču o gradu, njegovoj povijesti, legendama, običajima, znamenitostima, jeziku, kulturi, otočju i još mnogo čemu. Knjiga je namijenjena malima, ali i velikima, odnosno svima koji o Rovinju žele saznati više.

Andana i Bijeli Jure - Mala priča o Rovinju na talijanski je preveo Rodolfo Segnan, a knjigu je ilustrirala Tanja Ranić Rovis.