Otvorenje izložbe "Priče o ljubavi Fridrika II. Celjskog i Veronike Desinićke"

14.02.18. Događanja Središnja knjižnica

Izložba Priče o ljubavi Fridrika II. Celjskog i Veronike Desinićke / Zgodbe o medsebojni ljubezni Friderika II. Celjskega in Veronike Deseniške autora Franca Kralja svečano je otvorena u Središnjoj knjižnici 14. veljače 2018.

Gostovanje izložbe koja predstavlja srednjovjekovnu ljubavnu priču Fridrika II. Celjskog i Veronike Desinićke iz Desenica u Hrvatskom zagorju autora Franca Kralja organizirano je u povodu obilježavanja Prešernovog dana, slovenskog kulturnog praznika, i Dana zaljubljenih.

U programu otvorenja sudjelovali su Mješoviti pjevački zbor Encijan, pod ravnanjem Paole Stermotić, i članovi Amaterskog kazališta Teharje Celje.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, a okupljene su pozdravili mag. Matjaž Marko, iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj, predsjednica Slovenskog kulturnog društva Istra Pula Danica Avbelj, Srečko Maček iz Osrednje knjižnice Celje i ravnateljica Knjižnice Nela Načinović. Autor izložbe Franc Kralj ukratko je predstavio postav i zahvalio na ukazanoj mogućnosti da je predstavi u Puli.

Ovom izložbom nastavlja se uspješna suradnja Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Osrednje knjižnice Celje koja je započeta 2014. godine, a suradnik u programu je Slovensko kulturno društvo Istra Pula.

Projekt su podržali Grad Pula, Mestna občina Celje, Republika Slovenija - Veleposlanstvo u Zagrebu, Občina Laško i Občina Braslovče.

Izložbu možete razgledati do 3. ožujka 2018. u radno vrijeme Središnje knjižnice.