Promocija romana "Lice" Elvira Tominića

14.03.18. Događanja Središnja knjižnica

Pulski autor Elvir Tominić netom je objavio novi roman Lice koji je predstavljen 14. ožujka 2018. u dvorani Središnje knjižnice.

O knjizi i autoru govorili su Zlatko Gotovac i Marlena Lakić. Odabrane ulomke romana čitala je Vedrana Štefančić, a posebni gosti bilo je MPZ Cantus PoPuli.

Novi Tominićev roman bavi se problemom virtualnih svjetova, poglavito Facebookom.

Elvir Tominić po struci je profesor hrvatskog jezika i književnosti i povijesti, a čitateljskoj publici predstavio se s tri romana koja su objedinjena pod zajedničkim nazivom Pulska trilogija (Kronika obožavanja, Crni pastuh i Priča o Edipu). Prošle godine objavio je pjesničku zbirku Vodomar.

"Tominićev se glavni akter novoga romana, David, dugo borio protiv virtualnog društvenog umrežavanja, dajući tako svoj obol buntu koji je očit već u autorovu naglašavanju njegova fizičkog izgleda (mršav, kratke kose, ali duge kozje brade, s martama i zelenom jaknom). Ipak, pod teretom egzistencijalne i, osobito, ljubavne krize koja ga progoni kroz čitav roman, svjesno hipokritički posustaje i otvara (uz pomoć svoje bivše ljubavi) profil ne bi li sudjelovao u igrokazu ljudske taštine, u nadi da će bolje upoznati i pridobiti ljepoticu iz susjedstva. Time tragikomedija, mediokriteti i teatar taštine postaju prevladavajući elementi Tominićeva romana o nama svima vrlo poznatim temama", zapisala je u pogovoru romana Marlena Lakić.