Nikola Horvat: 4300 km Pacific Crest Trailom pješice

22.03.18. Događanja Središnja knjižnica

Nikola Horvat 2016. godine prehodao je glasoviti Pacific Crest Trail - planinarski put dugačak 4300 kilometara, šest je mjeseci u divljini SAD-a živio od stvari koje je nosio u svome ruksaku i noćeći u šatoru.

Svoju avanturu i knjigu Barinški epitaf - priča s Pacific Crest Traila predstavio je 22. ožujka 2018. u Središnjoj knjižnici.

Ovo multimedijalno predavanje uz promociju knjige Barinški Epitaf uključilo je i projekciju dokumentarnog filma.

Više o avanturi Nikole Horvata možete naći na internetskoj stranici www.nikolahorvat.com.

Predivno, uzbudljivo, stresno, bolno, neponovljivo, zahtjevno…..sve to označava ovo putovanje koje je iz stuboka izmjenilo i mene i moj život. Predamnom su novi izazovi, a o kojima ćete moći čitati na ovom blogu. Mnogo je neizvjesnosti ispred mene, no jedno je sigurno – nastavljam s hodanjem. Kao što je moj dobri prijatelj Siniša Golub napisao u predgovoru – ritam koraka s vremenom postaje meditativan… toliko meditativan da se nakon duge hodnje čovjek, hodač na duge pruge, više ne može vratiti u normalu svakodnevice, u rutinu iz koje je ponikao. I zaista, Siniša je ovdje izrekao fundamentalnu istinu. Jako se mučim s rutinom i (ne)normalom (što god ona bila). Moje je tijelo ovdje, među sivilom zgrada i smradom ispušnih plinova limenih božanstava, ali duh je ostao u divljini. Moj duh doziva tijelo da mu se vrati, da se ponovno ujedine na obroncima neke planine do koje ću hodati tjednima, mjesecima. Moram tamo doći, to se ujedinjenje mora ponovno dogoditi.