Glazbena rock slušaonica: David Gilmour

21.03.18. Događanja Središnja knjižnica

Koncert David Gilmour Live At Pompeii program je Glazbene rock slušaonice koja je održana 21. ožujka 2018. u dvorani Središnje knjižnice.

Gotovo pet desetljeća nakon što je David Gilmour sa svojim Pink Floydom snimio koncertni film Live At Pompeii u legendarnom rimskom amfiteatru, krenuo je na turneju na kojoj je održao dva spektakularna koncerta u sklopu dugogodišnje turneje No.1 za album Rattle That Lock. Koncerti su kao takvi bili prvi rock koncerti koji su se održali u rimskom amfiteatru. David Gilmour Live At Pompeii je audio-vizualni spektakl koji uključuje pjesme iz cijele Davidove karijere, kao i mnoge klasike Pink Floyda, uključujući One Of These Days, jedinu pjesmu koja je također izvedena na turneji banda 1971. godine. Ovaj koncertni film uključuje najistaknutije s oba koncerta snimljena u 2K rezoluciji redatelja Gavina Eldera. Spektakl David Gilmour Live At Pompeii prikazuje umjetnika na vrhuncu svoje karijere u jedinstvenom okruženju u pratnji svjetski poznatog banda. Pjesme uključuju naslovne pjesme najnovijih samostalnih albuma: Rattle That Lock i On The Island, kao i druge solističke i Pink Floydove klasike, uključujući Wish You Were Here i Comfortably Numb. (izvor)

Voditelj Glazbene rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije je Boris Vučina, prof., a autor projekta ing. Ivica Karasi. Slušaonice su redovni program u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula: treće srijede u mjesecu od 19 sati ljubitelji iskonskog rocka imaju priliku uživati u snimcima vrhunskih koncerata rock velikana.