Dani različitosti: Živjeti zajedno s razlikama i Knjižnica svima

05.04.18. Događanja Središnja knjižnica

Posljednji program prvih Dana različitosti održan je 5. travnja 2018. u Središnjoj knjižnici te su ovom prilikom bila predstavljena dva projekta: Živjeti zajedno s razlikama Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i Knjižnica svima Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Projekt Živjeti zajedno s razlikama predstavile su Loretta Morosin, mag. rehab. educ., Marinela Pincan Šimić, prof. psiholog, i Vesna Banković, odgojiteljica, a o projektu koji se već niz godina provodi na Dječjem odjelu Središnje knjižnice govorile su Nadija Crkvenac, knjižničarka, i Karla Poldrugovac, prof.

Nositelji ovog programa su Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda-Pula i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Dnevni centar za rehabitaciju Veruda-Pula javna je ustanova koja od 2000. djeluje kao dnevni centar za rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s teškoćama u razvoju. Osnivači su mu jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji, od kojih je jedan Grad Pula. Korisnici ove ustanove su djeca rane i predškolske dobi koja odstupaju u neuromotornom i općem razvoju, djeca školske dobi s motoričkim i utjecajnim teškoćama u razvoju te odrasle osobe s motoričkim i utjecajnim teškoćama u razvoju. Također, obuhvaćena su i djeca rane i predškolske dobi s oštećenjem vida i sluha te djeca s dodatnim senzornim oštećenjima. Suvremeni pristup odgoju i obrazovanju temelji se na partnerstvu s roditeljima i njihovom uključivanju u život i rad vrtića.