Iva Kuzmanović predstavila svoju knjigu "Kreativne ideje"

28.05.18. Događanja Središnja knjižnica

Iva Kreativa, odnosno Iva Kuzmanović objedinila je svoje postove s bloga Ivakreativa.com u knjigu Kreativne ideje koju je predstavila 28. svibnja 2018. u Središnjoj knjižnici.

Knjigu i autoricu predstavile su novinarka Vanesa BegićIrena Krajcar Kokalj, psiholog psihoterapeut.

Iva Kreativa na vrlo jednostavan način, jednostavnim jezikom objašnjava kako se kreacije izrađuju. Pisana u maniri bloga, dnevnika, ova knjiga želi biti priručnik i savjetnik, bez forsiranja nekih didaktičkih postupaka, s ciljem da te kreacije i njihovo nastajanje budu zabilježeni, da to bude poticaj i za ostale roditelje da nešto stvaraju zajedno s djecom. Vanesa Begić

Iza naziva Iva Kreativa krije se pulska kreativka Iva Kuzmanović. Ona godinama, najviše putem weba, kao i putem radionica i sudjelovanja na raznim manifestacijama , oduševljava nazočne svojim kreacijama, kada običnim, naizgled banalnim stvarima podaruje život, ili barem novo ruho.

Ona nije akademska umjetnica, ona je majka dvoje djece, zaposlena, koja svakodnevno odrađuje uredski posao, no ljubav prema umjetnosti, kreativnost koja je dio njezina života, naveli su je da podijeli sa širom publikom što je tijekom godina izrađivala i stvarala. To je i dar njezinoj djeci, ali i svoj ostaloj djeci i roditeljima, poticaj da zajedno na koristan te ujedno i zabavan način provedu vrijeme.