Info dani za udruge: predavanje "Udruga vs firma"

18.10.18. Događanja Središnja knjižnica

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizirao je Info dane za udruge u Istri 2018. u sklopu kojih je 18. listopada 2018. održano predavanje Udruga vs firma.

Predavanje je bilo namijenjeno svima koji razmišljaju hoće li osnovati udrugu ili otvoriti tvrtku. Predavačice su bile Helga Možé i Maja Marić iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva.

Kao i svake godine Info dani organiziraju se da bi se udruge i druge organizacije civilnog društva upoznale s aktualnim događanjima u civilnom sektoru te će obuhvatiti niz tema. Predstavnici Ministarstava i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavit će aktualne natječaje iz ESF-a, ali i drugih programa, kao i one u najavi. Jedan će dan biti posvećen uvjetima i zakonskim obvezama kod prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći koje će predstaviti Ured državne uprave, dok će nekoliko udruga predstaviti svoja iskustva i primjere dobre prakse. Važno je istaknuti i predavanje predstavnika Porezne uprave koje će biti usmjereno poreznom statusu udruga, s posebnim naglaskom na obavljanje gospodarske djelatnosti.