Glazbena rock slušaonica: 25. obljetnica Rock&roll Hall of Fame

21.11.18. Događanja Središnja knjižnica

Tema Glazbene rock slušaonice koja je održana 21. studenog 2018. u dvorani Središnje knjižnice bila je posvećena 25. obljetnici institucije Rock&Roll Hall of Fame.

Ovom prigodom ljubitelji rocka uživali su u prvom dijelu koncerta koji je održan 29. i 30. listopada 2009. godine u Madison Square Gardenu.

Glazbene rock slušaonice - koncerti u tehnologiji visoke rezolucije pripremaju i vode Boris Vučina, prof. i Ivica Karasi, ing. Slušaonice se održavaju treće srijede u mjesecu od 19 sati u Središnjoj knjižnici, a ulaz je slobodan.

Rock and Roll Hall of Fame je institucija čiji je vlasnik Rock and Roll Hall of Fame Foundation. Nalazi se u Clevelandu (Ohio, SAD), gdje je smješten i muzej u obliku piramide. U muzeju se nalazi veliki broj glazbenih predmeta iz cijelog svijeta. U Rock and Roll Hall of Fame se biraju rock glazbenici i rock sastavi za koje se smatra da su imali veliki utjecaj na glazbu unutar rock-žanra diljem svijeta. Uvjet da bi se pjevač ili grupa primili je da je prvi album koji su objavili star najmanje 25 godina. Prvi put ceremonija je obavljena 1986. godine. Posljednjih godina normalno je postalo birati 5 glazbenika ili sastava međutim ranijih godina birano ih je više.

Kada je Rock and Roll Hall of Fame slavio 25. obljetnicu osnutka izabrani su: Ozzy Osbourne, Mick Jagger, Bruce Springsteen, Metallica, U2 i mnogi drugi.