Književni susret Snježane Akrap Sušac i učenika Strukovne škole Pula

09.11.18. Događanja Središnja knjižnica

U Mjesecu hrvatske knjige, 9. studenog 2018. održan je još jedan književni susret u Središnjoj knjižnici pulske pjesnikinje, prozaikinje, spisateljice za djecu, publicistkinje Snježane Akrap Sušac i srednjoškolaca, ovog puta učenika Strukovne škole Pula, na temu Kratka priča na primjeru autoričine zbirke Znam gdje mi je mjesto.

Spomenuta zbirka sadžava 30-ak kratkih priča, inspiriranih istinitim događajima, ali i potpunom fikcijom, kako je autorica naglasila. Ilustracije u knjizu izradila je Mirna Vuletić Petrović.

Snježana Akrap Sušac osnovnu i srednju školu završila je u rodnome Kotoru, a studij jugoslavistike na Filološkome fakultetu u Beogradu. Radila je u Sušačkoj gimnaziji, Osnovnoj školi Kastav, a od 1987. radi u Strukovnoj školi Pula. Pisanjem se počela baviti 2013. Započela je pričama i pjesmama za djecu objavivši Malu zb(i)rku priča u suautorstvu s Feodorom Gubaš Štifanić, a 2015. zbirku Mic po mic. Ministarstvo kulture odabralo ju je kao jednu od knjiga koja će predstavljati hrvatsku dječju književnost na Festivalu dječje knjige u Bologni u ožujku 2015., kada je Hrvatska bila zemlja partner. Godine 2016. objavila je pjesničku zbirku Žena posve obična, a nekoliko joj je pjesama tiskano i u zbirkama u izdanju Kulture snova. Urednica je Monografije Strukovne škole Pula koja je izdana u sklopu EU projekta Unaprjeđenje školskog kurikuluma s ciljem promoviranja zdravog načina života. Režirala je tri poetska performansa. Jedan od njih je Ja samo želim da me noćas netko voli, a premijeru je imao u prosincu 2014. u Puli. Redovita je suradnica mjesečnika Hrvatski glasnik, glasila Hrvata Crne Gore, u kojemu, između ostalog, objavljuje putopise pod naslovom Putositnice. Surađuje i s portalom Hrvatski glas Berlina, a pjesme i kratke priče objavljuje na Webstilusu, portalu za pisce i umjetnike.