Predavanje "Sjeme kao zalog naše budućnosti"

21.03.19. Događanja Središnja knjižnica

Na prvi dan proljeća, u četvrtak, 21. ožujka 2019. u Središnjoj knjižnici gostovala je udruga Biovrt – u skladu s prirodom: Silvija Kolar-Fodor održala je predavanje Sjeme kao zalog naše budućnosti te je predstavila svoju knjigu Vrtlarenje u skladu s prirodom. Nakon predavanja održana je i razmjena domaćeg sjemenja.

Na predavanju prisutni su imali priliku saznati zbog čega je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini, zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsti, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima – kojima sve češće svjedočimo. Svaki sudionik predavanja dobio je na poklon sjeme povrća iz biovrta. Knjiga Vrtlarenje u skladu s prirodom mogla se kupiti nakon predavanja. (Cijena knjige je 129 kuna, a možete je i naručiti online narudžbenicom).

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga U skladu s prirodom na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s 24 sata, Večernjim listom, magazinom Jutarnjeg lista D&D Vrt, Poljoprivrednim glasnikom, magazinom za život u skladu s prirodom 100 posto prirodno, portalima Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica je u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.