2. Dani različitosti: radionica za odgajatelje "Poticaj kreativnosti divergentnog mišljenja kod djece"

26.03.19. Događanja Središnja knjižnica

Nositelj programa drugog susreta ovogodišnjih Dana različitosti je Dječji vrtić Mali svijet.

Program koji je održan 26. ožujka 2019. u Središnjoj knjižnici posvećen je darovitosti: Irena Brajković, psiholog održala je radionicu za odgajatelje Poticaj kreativnosti divergentnog mišljenja kod djece.

Druge Dane različitosti zajednički organiziraju Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić "Mali svijet", Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda – Pula, Scuola dell infanzia Rin tin tin, Pula - Pola i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Dječji vrtić Mali svijet, kojem je osnivač Grad Pula nastao je 2016. godine razdvajanjem velikog gradskog vrtića Pula u dvije ustanove. U vrtić su upisana i djeca s različitim posebnim potrebama: poremećajem iz autističnog spektra, poteškoćama senzorne integracije, visoke slabovidnosti, poremećajem u ponašanju, glasovno govornih poteškoća, daroviti... Ovisno o vrsti posebnih potreba djeca su uključena u dvije posebne skupine djece s PAS, pet inkluzivnih skupina u kojima rade po tri odgojitelja, redovne skupine i kraće programe. Djeca s posebnim potrebama su i bistra i potencijalno darovita djeca. Radi specifičnih osobina i sposobnosti oni imaju određene posebne potrebe u odgoju i obrazovanju. Na neke od njih odgovara igraonica posebnog interesa - Baltazarova igraonica koja djeluje u poslijepodnevnim satima pri Dječjem vrtiću Mali svijet. Fleksibilnim i individualiziranim pristupom snagama i potrebama svakog djeteta, a u stalnoj izgradnji partnerstva s roditeljima u vrtiću Mali svijet njegujemo sve boje različitosti.