2. Dani različitosti: radionica za djecu "Logičko-kreativna igraonica"

26.03.19. Događanja Središnja knjižnica

Nositelj programa drugog dana ovogodišnjih Dana različitosti je Dječji vrtić Mali svijet.

Program koji je održan 26. ožujka 2019. u Središnjoj knjižnici posvećen je darovitosti: Irena Brajković, psiholog, i Vedrana Sanković, odgojitelj, održale su radionicu za djecu Logičko-kreativna igraonica.

Druge Dane različitosti zajednički organiziraju Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić "Mali svijet", Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda – Pula, Scuola dell infanzia Rin tin tin, Pula - Pola i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Dječji vrtić Mali svijet, kojem je osnivač Grad Pula nastao je 2016. godine razdvajanjem velikog gradskog vrtića Pula u dvije ustanove. U vrtić su upisana i djeca s različitim posebnim potrebama: poremećajem iz autističnog spektra, poteškoćama senzorne integracije, visoke slabovidnosti, poremećajem u ponašanju, glasovno govornih poteškoća, daroviti... Ovisno o vrsti posebnih potreba djeca su uključena u dvije posebne skupine djece s PAS, pet inkluzivnih skupina u kojima rade po tri odgojitelja, redovne skupine i kraće programe. Djeca s posebnim potrebama su i bistra i potencijalno darovita djeca. Radi specifičnih osobina i sposobnosti oni imaju određene posebne potrebe u odgoju i obrazovanju. Na neke od njih odgovara igraonica posebnog interesa - Baltazarova igraonica koja djeluje u poslijepodnevnim satima pri Dječjem vrtiću Mali svijet. Fleksibilnim i individualiziranim pristupom snagama i potrebama svakog djeteta, a u stalnoj izgradnji partnerstva s roditeljima u vrtiću Mali svijet njegujemo sve boje različitosti.