2. Dani različitosti: predavanje Emocionalni razvoj i poteškoće darovite djece

26.03.19. Događanja Središnja knjižnica

Nositelj programa drugog susreta ovogodišnjih Dana različitosti je Dječji vrtić Mali svijet.

Program koji je održan u utorak, 26. ožujka 2019. u Središnjoj knjižnici posvećen je darovitosti: psihologinja Sanja Ivanušević Grgas održala je predavanje Emocionalni razvoj i poteškoće darovite djece.

Druge Dane različitosti zajednički organiziraju Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić "Mali svijet", Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda – Pula, Scuola dell infanzia Rin tin tin, Pula - Pola i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

O predavačici:

Sanja Ivanušević Grgas, mag.psych.,terapeut igrom (Centar za terapiju igrom (www.ceti.hr)), ima dugogodišnje iskustvo rada u terapijskom radu s djecom i edukaciji stručnjaka. Educirana je iz različitih pristupa terapije igrom (Child – centered play therapy, Filial play therapy, „Learn to play“ „Test svijeta“, Integrativni model, Theraplay, Sandtray playtherapy, Gestalt play therapy) kao i iz područja vođenja grupa, te niz godina radi na osobnom i profesionalnom razvoju odraslih. Vodi edukacije za stručnjake mentalnog zdravlja, odgajatelje i učitelje iz područja dječjeg razvoja i terapije igrom (Čarobna svjetiljka). Kao volonter Međunarodne akademije za terapiju igrom i psihosocijalne projekte (INA-PTSP) sudjelovala u projektu „Rastimo zajedno“ u Nigeriji u edukaciji stručnjaka koji rade s djecom. Redoviti je gost časopisa i TV emisija, kao i gost predavač na fakultetima.