Glazbena rock slušaonica: Tommy Emmanuel

16.10.19. Događanja Središnja knjižnica

Mjesec hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen glazbi uz moto U ritmu čitanja!, donosi još jednu Glazbenu rock slušaonicu u Središnjoj knjižnici.

Voditelji Slušaonice Boris Vučina, prof. i Ivica Karasi, ing. 16. listopada 2019. predstavili su australskog glazbenika Tommyja Emanuela.

Tommy Emmanuel je prije svjetske afirmacije u rodnoj Australiji stekao status zvijezde odsviravši brojne koncerte i turneje redovito napunivši svaki prostor u kojem je nastupao, od malih klubova do velikih sportskih dvorana i stadiona. Tommy i njegov brat Phil nastupili su uživo u Sydneyu na ceremoniji zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara 2000. godine. Osim što je poznat po svojoj briljantnoj tehnici sviranja, nepogrešivom osjećaju za ritam koji je razvijao od malih nogu svirajući bubnjeve u izuzetno temperamentnim nastupima, Tommy Emmanuel je i neprikosnoveni showman među gitaristima. Jedan je američki novinar napisao da bi koncert Tommyja Emmanuela bio zanimljiv i kada ne bi odsvirao niti jednu notu. Stručni tisak obično o njemu piše kao o ‘gitarističkom kralju’, ‘najboljem svjetskom gitaristu’, ‘monstruoznom Australcu’ i slično.