Promocija knjige "Nulta točka" Morene Andačić

07.11.19. Događanja Središnja knjižnica

Knjiga Nulta točka Morene Andačić predstavljena je 7. studenog 2019. u dvorani Središnje knjižnice.

Ubrzano vrijeme u kojem živimo s velikom razinom stresa, željom za raznim postignućima i promjenama te frustracijom zbog nemogućnosti njihova ostvarenja, doveli su do preplave self-help knjiga i raznih metoda samopomoći i osobnog razvoja. Želimo shvatiti i naučiti zašto smo takvi kakvi jesmo i zašto nam se događa to što nam se događa, u čemu nam mogu, više ili manje, pomoći brojni autori sa svojim teorijama i metodama. No, nekako nas najviše inspiriraju osobne priče i iskustva ljudi u kojima se i sami možemo prepoznati. Jedna takva priča je "Nulta točka" Morene Andačić, koja nam potpuno iskreno i otvoreno prenosi svoje iskustvo s anksioznim poremećajem te put kojim se izvukla iz začaranog kruga sputavajućih obrazaca razmišljanja i ponašanja.

Suočena s takvim stanjem, našla se pred odlukom: identificirati se s dijagnozom i krenuti ustaljenim putem uzimanja antidepresiva, antipsihotika i sredstava za smirenje ili krenuti na drugačiji put upoznavanja sebe i otkrivanja dubokih uzroka svojih tegoba te traženja rješenja koja će biti trajna i koja će nam vratiti osjećaj sreće, ispunjenja i zadovoljstva sobom i svojim životom. Ovaj drugi put je teži put, ali i onaj kojim mijenjamo sebe i svoj život. (... )

Možda će vas baš ova knjiga potaknuti na promjene. Možda će ovo biti vaša nulta točka od koje ćete krenuti na svoje vlastito putovanje otkrivanja i spoznavanja sebe. U tome niste sami, jer svi smo mi povezani i dio nečeg većeg i prekrasnog, jedne univerzalne energetske „juhe“ u kojoj sve postoji i sve je isprepleteno. Živimo u vrlo uzbudljivom dobu velikih promjena, koje počinju na najvažnijem mjestu na svijetu – u nama samima.               

Anita Šupe