Promotivna akcija Pokrenimo bibliobus! na Dan hrvatskih knjižnica

11.11.19. Događanja Središnja knjižnica

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokrenula je 2015. godine kampanju Pokrenimo bibliobus! Ostvarimo pravo na knjigu dostupnu svima kojom želi osigurati uvjete za uspostavljanje bibliobusne službe u Istarskoj županiji kako bi i građani iz udaljenih naselja imali jednako pravo na pristup informacijama i izvorima znanja kao i građani koji žive u blizini gradskih knjižnica i njihovih ogranaka. Temeljni cilj kampanje jest istaknuti važnost knjižničnih usluga u društvenoj zajednici te zagovarati osnivanje bibliobusne službe na području Istarske županije.

Na Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2019., održana je promotivna akcija u sklopu kampanje kada su nam u posjet stigla dva bibliobusa: bibliobus Središnje knjižnice Srečka Vilhara iz Kopra i bibliobus iz Gradske knjižnice Rijeka.

Prvo bibliobusno stajalište na ovogodišnjoj promotivnoj turi bilo je u prigradskom naselju Veli Vrh, u neposrednoj blizini Područnog vrtića Veli Vrh, gdje su bibliobuse razgledali i poslušali priču polaznici vrtića. Potom su bibliobusi posjetili općinu Marčana i zaustavili se u neposrednoj blizini osnovnih škola u Marčani i Krnici.