Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

02.12.19. Događanja Središnja knjižnica

Već tradicionalnim programom Čaj s gradonačelnikom u Središnjoj knjižnici 2. prosinca 2019. obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom u organizaciji Istarskog foruma udruga osoba s invaliditeto.

Predstavnici udruga s invaliditetom gradonačelniku su predstavili svoj rad, postignuća, ali i probleme s kojima se susreću te se osvrnuli na odrađene aktivnosti tijekom godine na izmaku.

Tom je prigodom pulski gradonačelnik Boris Miletić, između ostalog, istaknuo da je ponosan na rad svih udruga, pojedinaca i brojnih programa koje se provode za dobrobit osoba s invaliditetom u Puli te poželio uspješan rad i puno aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

Istarski Forum udruga osoba s invaliditetom inicijativa je udruga civilnoga društva, nestranačka, nevladina, neprofitna, socijalna zajednica udruga osoba s invaliditetom, koja djeluje od travnja 2011. godine te okuplja, brine i skrbi o osobama s invaliditetom s područja Istarske županije s ciljem ostvarivanja i usklađivanja zajedničkih interesa. Udrugu čine: Društvo distrofičara Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga za autizam Istre i Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije.