Glazbena rock slušaonica: Rolling Stones „Shine a Light“

10.12.19. Događanja Središnja knjižnica

Posljednja Glazbena rock slušaonica u 2019. godini održana je, ovaj put iznimno u utorak, 10. prosinca u dvorani Središnje knjižnice

Voditelji Slušaonice Boris Vučina, prof., i Ivica Karasi, ing., za kraj godine pripremili su koncertni film Shine a Light skupine Rolling Stones.

Situiran iza kamera, s impresivnom postavom proslavljenih kamermana i montažera, proslavljeni oskarovac Martin Scorsese pratio je Stonese na dva nastupa održana 29. listopada i 1. studenog 2006. u impresivnom Bacon Theatreu u New Yorku. Rezultat je Shine a Light, izvrstan koncertni film s elementima dokumentarca u kojem je snimljeni koncertni nastup kombiniran s dijelovima intervjua popularnog sastava s početaka i sredine njihove dugačke karijere. The Rolling Stones su napokon dobili zaslužen celuloidni dokument koji ovjekovječuje najstariji rock-sastav ne samo kao vrsne glazbenike, već kao i jedne od scenski najzanimljivijih performera. Mada popularna grupa u svojoj videoteci već posjeduje velik broj svojih ovjekovječenih nastupa, ovaj ipak u svojem pristupu posjeduje filmofilsku istančanost i redateljsku ekspertnost i znatiželju u hvatanju ekspresivnosti aktera pozornice.