Glazbena rock slušaonica: Concert for George

19.02.20. Događanja Središnja knjižnica

Koncert za Georga tema je Glazbene rock slušaonice koja je održana u Središnjoj knjižnici 19. veljače 2020.

Glazbene rock slušaonice redovni su program Knjižnice koji se održava treće srijede u mjesecu od 19 sati. Pripremaju ih i vode Boris Vučina, prof., i Ivica Karasi, ing.

Concert for George live album u čast Georgea Harrisona, izdan 2003. godine u kombinaciji s istoimenim izdanjem DVD-a i blu-reya. Uz izvođenje mnogih najpoznatijih Harrisonovih pjesama, koje su izvodili njegovi najbliži prijatelji glazbenici, Koncert za Georga smatra se dopadljivom i iskrenom slavlju Harrisonove značajne karijere.

Snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 29. studenoga 2002. – u povodu prve godišnjice Harrisonove smrti - performans uključuje obilje poznatih glazbenika koji su dobro poznavali Harrisona. Eric Clapton, jedan od njegovih najbližih prijatelja, bio je organizator i glazbeni voditelj koncerta. Ravi Shankar i njegova kćerka Anoushka Shankar predstavili su indijsku glazbu, kao važan utjecaj na Harrisonov život i stvaralaštvo. Među Harrisonovim rock and roll prijateljima su i Jeff Lynne, Gary Brooker, Joe Brown, Tom Petty i Heartbreakersi, Billy Preston i Jim Keltner, zajedno s bivšim Harrisonovim partnerima iz Beatlesa, Paulom McCartneyom i Ringom Starrom te Georgovim sinom Dhanijem