I ja želim isto što i ti

06.06.14. Događanja Središnja knjižnica

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula u petak, 6. lipnja 2014. u Središnjoj je knjižnici prezentirala svoj projekt I ja želim biti isto što i ti otvorenjem izložbe radova članova udruge te prigodnim programom.

Projekt se provodi već četiri godine, a izložbom su obuhvaćeni radovi nastali u brojnim kreativnim radionicama. Nakon uvodnih riječi predsjednika udruge Gvida Radolovića te voditeljica projekta i radionica, koje su prezentirale rad udruge i otvorile izložbu u svečanom dijelu programa nastupili su suradnici udruge: učenici OŠ Mate Demarina, područna škola Šišan izveli su dva igrokaza, učenici iz OŠ Veruda prezentirali su svoj spot "Pomozi za sreću!"posvećen djeci s poteškoćama u razvoju, a učenici Medicinske škole su se prezentirali poezijom i skladbom uz pratnju akustične gitare. Članovi udruge predstavili su se recitacijama i pjesmom. 

Projektom i Ja želim isto što i ti obuhvaćene su osobe s intelektualnim teškoćama i popratnim psihičkim i fizičkim teškoćama u dobi od 20 do 50 godina sa šireg područja Istarske županije, a glavni mu je cilj psihosocijalna rehabilitacija i integracija članova u širu društvenu zajednicu i uspostavljanje interakcije između osoba s intelektualnim teškoćama i djece predškolske i školske dobi.