Predavanje "Aromaterapija - sigurna uporaba eteričnih ulja"

05.03.20. Događanja Središnja knjižnica

Uporaba eteričnih ulja je u porastu. Često možemo naići na uvjerenja da su eterična ulja prirodnog porijekla te ne mogu imati štetna djelovanja. Je li stvarno tako?

Marija Kolarović, mag.pharm gostovala je 5. ožujka 2020. u Središnjoj knjižnici te kroz predavanje Aromaterapija - sigurna uporaba eteričnih ulja odgovorila je na ova i slična pitanja.

Na predavaju je razotkriveno puno mitova i dilema o eteričnim uljima i njihovom djelovanju te su dane smjernice za sigurnu i djelotvornu uporabu.

Predavačica Marija Kolarović, mag.pharm., uz stalna stručna usavršavanja s polja fitoterapije i aromaterapije, u svoju svakodnevnu ljekarničku praksu uvodi kliničku aromaterapiju. U sklopu Udruge Verbena, čija je osnivačica, održava predavanja i edukacije s područja aromaterapije i izrade prirodne kozmetike, surađuje sa osnovnim i srednjim školama te domovima za starije osobe. Surađuje sa kolegama iz inozemstva u edukacijama i izradi internacionalnih e-tečajeva s područja aromaterapije i prirodne kozmetike.