Izložba o gospodarstvu Pule od sredine 19. stoljeća do 1. svjetskog rata

02.10.20. Događanja

Grad Pula bio je domaćin ovogodišnjeg, 3. Foruma Mreže poduzetnica jadransko-jonske regije BPW AdrionNet u organizaciji Prvog hrvatskog BPW kluba Pula koji je održan u Domu hrvatskih branitelja 2. listopada 2020.

Tijekom trajanja 3. Foruma BPW AdrionNet sudionici su imali prilike razgledati izložbu proizvoda žena poduzetnica, među kojima i izložba Knjižnice Gospodarstvo Pule od sredine 19. stoljeća do početka Prvog svjetskog rata.

Predstavljen je i e-katalog istarskih poduzetnica, na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a koji je dostupan na mrežnim stranicama BPW Pula.

BPW International svjetska je organizacija s podružnicama u više od 100 zemalja koja se bavi promicanjem i osnaživanjem ženskog poduzetništva, kao i ravnopravnim položajem žena u društvu. BPW Pula s predsjednicom Alidom Perkov osnivač je Mreže poduzetnica jadransko-jonske regije BPW AdrionNet.

Forumu poduzetnica AdrionNet odazvale su se i svojim dolaskom dale podršku Amany Asfour, predsjednica BPW International,izaslanica predsjednika Republike Ana Grdović Gnip, saborska zastupnica Katarina Nemet,predsjednica Saborskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Marija Selak Raspudić, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i zamjenica župana Sandra Čakić Kuhar.